Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

...Noralf Braekken, tränare och kusk till Evil Enok M.E. som under onsdagen blev definitiv vinnare av Oslo Grand Prix 2018.

Publicerad:

Vi kan väl börja med hur du känner kring att stå som vinnare av Norges största lopp för den äldre eliten?
– Det är klart att det känns fantastiskt bra att som norsk tränare ha en vinnare i Oslo Grand Prix, dessutom med en norskfödd häst. Det är över 30 år sedan det skedde senast, med Rex Rodney och Kjell Håkonsen, så extra känns det absolut, säger Braekken.

Vad var känslan över mål i loppet?
– Jag var jättenöjd att sluta tvåa, för min häst svarade för en fantastisk insats, det var bara det att vinnaren var på tok för bra. Nu i efterhand var ju också något tok med honom och det är självklart tråkigt att vinna på det här sättet, men samtidigt har vi ett regelverk att hålla oss till och den dagen var Evil Enok M.E. den häst som var regelmässigt bäst.

Du har haft en hel del stjärnor, bland annat har du startat i Elitloppet med Juliano Rags och Shan Rags. Hur mycket betyder det att ha en häst som Evil Enok M.E. i stallet?
– Det är klart att det betyder mycket och jag har hela tiden trott att hästen varit riktigt bra, men jag har självmant valt att ta det lugnt med honom i början av karriären och det har nu visat sig bli rätt. Årets tuffa lopp har gjort honom gott och jag tror att det finns fortsatt utveckling i honom.

Elitloppet 2019?
– Det är klart att det är ett mål. Jag tror han kan rekordsänka rejält och med en vinter i kroppen tror jag han är mogen och redo för det absolut, men först tar vi ju storloppen nu under senare delen av året.

Vad är senaste nytt?
– Det troliga är väl att vi startar i Jubileumspokalen på Solvalla nästa gång. Jag hade tankar om att starta hästen på Åby nästa helg, men det blir för tajt då han är behandlad efter senaste starten. Så vi siktar mot Solvalla, därefter är det väl inte alls omöjligt att vi åker till Bergsåker och Sundsvall Open Trot... Går allting som det ska är väl Trotting Masters i Östersund ett alternativ, så visst lär det bli en del Sverigebesök framöver. Han är småkänslig när det kommer till banunderlag och därför startar jag gärna i Sverige, det är verkligen skonsamma underlag runtom i landet.

Förutom Evil Enok M.E. har du även fått tillbaka Juliano Rags i träning... Hur är läget med honom?
– Jadu, men det går faktiskt framåt. Att få in en häst med dubbla senskador och gaffelbandsskada är ju inte det roligaste, men han har fått ta tid på sig och nu har han gått fyra-fem rejäla jobb. Allting känns bra och förhoppningen och tron är att han ska ha en hel del kvar att göra på tävlingsbanan. Det är inte alls omöjligt att han kommer ut på banan under hösten. Att ha två så fina hästar i stallet, som dessutom kan sparra varandra, är fantastiskt. Kolla bara Daniel Redén... Han har 10-20 stycken som håller fin kvalité – och så går det som det går för honom också, säger Braekken följt av ett skratt.

Stort grattis till segern i Oslo Grand Prix!
– Tack, det värmer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.