Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk stjärna till avel

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Neo Holmsminde efter segern i Sweden Cup 2012. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Steen Juuls stjärna Neo Holmsminde har fått avslutat sin tävlingskarriär och nu börjar en ny karriär i hemlandet för tioåringen.

Publicerad:

Den tioårige hingsten Neo Holmsminde tjänade drygt 4,2 miljoner danska kronor efter storsegrar i Danskt Kriterium, Hamburg Cup och Sweden Cup. Rekordet 1.10,2a/1.600 meter tog han på hemmabana Charlottenlund, vilket fortfarande är banrekord.

– Neo Holmsminde har betytt en hel del för mig. En häst som tjänat fyra miljoner är värd att hedras och han kommer alltid finnas i mitt hjärta. Nu hoppas jag han får en rejäl chans i aveln och att han i övrigt får ett fantastiskt pensionärsliv, berättar Steen Juul för Travronden.

Nu kommer Neo Holmsminde att stallas upp som avelshingst hos Leif Olsen.

– Då jag hörde att Neo Holmsminde skulle avsluta karriären tog jag kontakt med Steen Juul och frågade om jag kunde få  honom som avelshingst och nu har jag ingått ett avtal med ägarna, säger Leif Olsen till travservice.dk.

Sedan tidigare har Leif Olsen trion David Raymond, Desert Classic och Our Love som avelshingstar hemma i Skive.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.