Sveriges ledande travtidning
ANNONS

100:e starten på Meadowlands

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE
Conny Svensson tillsammans med Captain Primeau. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

På fredag uppnår Conny Svenssons Captain Primeau en ovanlig milstolpe, rapporterar ustrotting.com.

Publicerad:

Den elvaåriga valacken Captain Primeau gör på fredag kväll sin 100:e start på Medowlands, vilket bara två travare tidigare har lyckats med under banans 24 år. Det är bara Great Adventure (111 starter) och Close Encounter (103 starter) som nått den milstolpen tidigare.

Captain Primeau, döpt efter hockeyspelaren Keith Primeau som var kapten i Philadelphia Flyers, har vunnit 13 av de 99 starterna han har gjort på New Jersey-banan. Totalt i karriären har han vunnit 32 av 189 starter tjänat 326.168 dollar för Conny Svensson och hans fru Anneli, som också har fött upp sonen till Enjoy Lavec.

– Så länge han vill tävla och kan utmana kommer han fortsätta tävla. Det är inget som säger mig att han vill sluta snart, det är inga tecken på det. Han hade precis två raka segrar på Meadowlands, även om det var amatörlopp. Han vill fortfarande tävla och är glad att åka till lopp, säger Conny Svensson till ustrotting.com.

På fredag har Captain Primaeu lottats till spår fyra i det femte loppet på Meadowlands och kommer att köras av Corey Callahan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.