Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Abrivard kunde göra segergest

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Alexandre Abrivard kunde göra segergest över mållinjen ovanpå Dragon du Fresne. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Det skrällde till rejält i det stora montéloppet Prix d’Essai för treåringar då den klara favoriten Dhikti Vedaquais rusade sig trött i ledningen och det öppnade upp för Dragon du Fresne.

Publicerad:

Alexandre Abrivard red Dragon du Fresne (e. Saphir Castelets) åt pappa Laurent Claude Abrivard och gav hästen en resa mitt i fältet bakom den hårddragande favoriten Dhikti Vedaquais som ledde loppet med många längder. Ut på sista bortre långsidan sökte Abrivard ut i tredjespår och tog upp jakten på den undflyende ledaren.

I sista sväng började stegen bli kortare och kortare på Dhikti Vedaquais och Dragon du Fresne närmade sig snabbt. In på upploppet var greppet kopplat och han gick undan till en säker seger, även om han bröt ut några spår på upploppet. Dhikti Vedaquais lyckades rädda tredjepriset på stumma ben, men fick släppa förbi sig Drole de Gosse (e. Gazouilis).

Segertiden skrevs till 1.13,5/2.175 meter och förstapriset var hela 90.000 euro.

Dragon du Fresne inledde karriär för sulky och det var först i mitten av maj som den treårige hingsten testade i monté. Då testade han direkt mot de bästa montéhästarna i grupp I-loppet Saint-Leger des Trotteurs i Caen och gjorde det bra bakom Dhikti Vedaquais som trea. Efter det gjorde han ytterligare en sulkystart innan han idag gjorde sin andra montéstart och skrev in sig som vinnare i ett av de största montéloppen som finns för treåringar.

Pappan Saphire Castelets var ingen större stjärna själv på banan, men tog fyra segrar och sprang in 129.790 euro för Jean Loic Claude Dersoir, varav två segrar kom i monté. Han var även tvåa i grupp II-loppet Prix Camille de Wazieres och fyra i Prix de Vincennes under sadel.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.