Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Air Frame vass som tvåa

Foto: GERARD FORNI
Air Frame visade storform i dag som tvåa på Vincennes. Foto: GERARD FORNI

I den tredje starten på Vincennes var Stefan Melanders Air Frame redo för en riktigt stark insats. I grupp III-loppet Prix Hersilie spurtade hon riktigt vasst för Björn Goop som tvåa och inkasserade 22.500 euro.

Publicerad:

Det blir bättre och bättre för Air Frame på fransk mark. Efter en sjundeplats och ett fjärdepris blev det nu alltså en andraplacering trots spår elva bakom bilen. Jean Michel Bazires favorit Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib) vann sitt tionde lopp i 30:e starten. Efter en 1.06,1-öppning första 600 av Unero Montaval (e. Nem, oplacerad) avancerade Bazire till spets efter 1.000 meter. Farten hade då lugnats ner till 1.10 och Aubrion du Gers försvann tidigt ifrån all uppvaktning till överlägsen vinst.

Striden om andraplatsen blev betydligt hårdare. Det såg ut att vara långt fram för Björn Goop med den Ron Kuiper-tränade Air Frame i ingången till sista kurvan. Björn fick dock rejäl fart på det sexåriga Scarlet Knight-stoet och kunde med knapp marginal ta sig förbi Akido (e. Love You, tredje ytter) och Alto de Viette (e. Ready Cash, tredje invändigt). Femma slutade Sahara Fairytaile (e. Viking Kronos), som sedan en tid tillbaka tränas av Vincent Martens.

Robert Berghs Udo's Oiler var hängande i tredjespår med rygg större delen av loppet och kom aldrig in i matchen. Anders Svanstedts Listas Rafiki hamnade sist och kunde inte förbättra sig så mycket.

Segertiden skrevs till 1.11,1a/2.100 meter och förstapriset var 40.500 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.