Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amazon Am tapper tvåa

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Amazon Am gjorde det bra som tvåa i Frankrike. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det var ett fint fält som hade samlats i Prix de Cauvicourt och Robert Berghs Amazon Am var tapper som tvåa och tjänade 10.000 euro.

Publicerad:

Tony le Beller körde till ledningen med Amazon Am (e. Gigant Neo) och fick favoriten Swedishman (e. Gogo) utvändigt om sig. Det kändes som att tempot ganska bra uppskruvat över de 2.200 meterna och in på upploppet såg Swedishman slagen ut.

Istället var det Amazon Ams stallkamrat Going For Gold Zaz (e. Scarlet Knight) som gick bäst i sista sväng, men in på upploppet kom galoppen när han var med i segerstriden. Seger gick istället till bra spurtade Princess Grif (e. Varenne),  som avslutade förra året med två raka segrar, men inte hade startat sedan segern i Grand Prix de Wallonie i början av augusti.

Amazon Am höll starkt till andraplatsen, medan Aladin d’Ecajel (e. Quaker Jet) gick bra invändigt till tredjeplatsen och slog Swedishman på målfoto. Björn Goop körde Vincennes till ett sjätteplats efter att hamnat långt ner i fältet och det var en bra årsdebut för det svenskfödda stoet.

Segertiden skrevs till 1.12,3a/2.200 meter och Amazon Am travade en tiondel långsammare. Förstapriset var 18.000 euro.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.