Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Athena de Vandel var starkast

Foto: JEANNIE KARLSSON
Matthieu Abrivard red Athena de Vandel till seger i Prix des Centaures. Foto: JEANNIE KARLSSON

Storloppet Prix des Centaures reds under söndagen på Vincennes. Där blev det seger för Athena de Vandel och Matthieu Abrivard.

Publicerad:

Prix des Centaures såg en tidig ledare i Cloane du Vivier, men Eric Raffin överlät taktpinnen till Franck Nivard och Che Jenilou samtidigt som första 700 meterna öppnades på 1.10,4. I dödens landade Candela, som fick Cassandre d'Em i andra ytter. I fjärde utvändigt placerades Athena de Vandel (e. Prince Gede) av Matthieu Abrivard, som ett par hack bakom sig hade förhandsfavoriten Bilibili och Alexandre Abrivard.

Tempot fortsatte vara högt uppskruvat där första 1.200 meterna noterades till 1.10,6, vilket öppnade upp för hästarna i kön. När Matthieu Abrivard satte in attacken på sista långsidan bet det bra för Athena de Vandel, som fick med sig Bilibili i släptåg. Runt sista sväng veks Cloane du Vivier ut från ledarryggen och kopplade grepp på Che Jenilou, men hon var utan chans att stå emot Athena de Vandel och fick nöja sig med andraplatsen, medan Bilili knep tredjepriset.

Segertiden för Athena de Vandel noterades till 1.11,0/2.200 meter och triumfen var värd 108.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.