Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh trea när norrman skrällde

Robert Bergh hade skickat sitt sjuåriga österrikiska sto Xea Venus till Saint-Malo under eftermiddagen, men som andrahandsfavorit fick hon nöja sig med en tredjeplats bakom en norsk storskräll.

Publicerad:

Från sitt tillägg hamnade Dominik Locqueneux långt bak med Xea Venus (e. Charmy Skeeter) och attackerade tidigt i spåren. Där blev han hängande ett långt tag innan han kom fram utvändigt av ledaren när det återstod ungefär tusen meter av loppet. In på upploppet var hon slagen, men höll farten starkt till tredjeplatsen.

Segern gick till norskfödde Yankee’s Photo (S.J.’s Photo) som tränas av Björn Gulbransen. Sjuåringen kördes av Anthony Berrier som gav honom en fin resa i andra-tredje utvändigt och över upploppet spurtade han vassast långt ut i banan. Förstapriset var 13.500 euro och segertiden blev 1.17,1/2.950 meter. Andraplatsen gick till loppets stora favorit Vagabond d’Echal (e. Quadrophenio).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.