Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh-vinst i Paris

Foto: HANOLD/ALN
Robert Bergh hade en vinnare i Paris idag. Foto: HANOLD/ALN

Robert Bergh hade en vinnare i Frankrike idag. Femårige fuxen Aghinetti var starkast i Prix d'Amiens (€50.000).

Publicerad:

Aghinetti inledde i tredjespår, men körande Dominik Locqueneux var offensivt och placerade Magnificent Rodney-sonen tidigt i ledningen. Han valde att köra i den position och trots ganska tufft tempo höll Aghinetti stången hela vägen.

Segertiden landade på 1.14,0/2.700 meter och Robert Berghs häst belönades med 22.500 euro. Femåringen, som ägs av Stall Courant, har totalt vunnit nio gånger och tjänat över en miljon kronor.

Kolgjini tvåa

I Prix de Morlaix (€34.000) knep Lutfi Kolgjini-tränade But More Timed'Am (e. Love You) andraplatsen för Tony Le Beller. Stoet ledde in i det längsta, men kort före mållinjen fick hon se sig slagen av Dominique Mottiers Beauty Princess (e. Ludo de Castelle). Båda hästarna noterade 1.15,1/2.200 meter.
Kolgjinis fyraåring fick 8.500 euro och vinnaren belönades med 15.300.

Inga blågula framgångar

Måndagens högst doterade lopp på Vincennes Prix d'Arcachon (€82.000), som var öppet för alla europeiska hästar. Flera svenskfödda och -tränade travare var med i loppet, men de blågula hästarna firade inga framgångar. Bäst gick det för Capello Bob, som slutade sjua och fick 820 euro. Han numera i träning hos Vincent Martens.

Vann gjorde Tropic du Hetre (e. Jasmine de Flore) och Eric Raffin. Hästen, som tränas av Bruno Bourgoin, spurtvann på 1.10,9a/2.100 meter och fick 36.900 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.