Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blågul tvilling

Foto: JEANNIE KARLSSON
Johan Untersteiner och Falcon Håleryd. Foto: JEANNIE KARLSSON

Falcon Håleryd älskar Frankrike. I eftermiddags tog Johan Untersteiners sexåring tredje segern i fjärde försöket.

Publicerad:

Varenne-avkomman var etta och tvåa på Vincennes i februari och vann i Caen den 26 september. Idag slog han till igen, den här gången i Prix des Gobelines på Enghien i Paris. 
Bernard Piton satt bakom och trots en tuff resa var Falcon Håleryd bara starkast på segertiden 1.13,3a/2.150 meter. 
Halmstadträningen befann sig i rygg i tredjespår från början och avancerade fram utvändigt om ledaren dryga hälften kvar att springa. Tempot var 1.14,2 första 600 meterna och upp till 1.500 meter hade det ökat till 1.13,0. 
I utgången av sista kurvan klev Falcon Håleryd vidare till ledningen och höll sedan säkert undan före en annan svensk. Lutfi Kolgjinis Olympic Kronos satt länge fast som fyra-femma i andraspår, men hittade loss i början av det långa upploppet och plockade flera längder på täthästarna.
Svenskägde Amour Rapide (ägd av Johan Lejon, men numera i träning hos Fabrice Souloy) kördes till spets mitt i loppet och släppte kort senare. Redan i ingången till sista kurvan var hästen seg och slagen.
Förstapriset var 24.300 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.