Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle överlägsen

Foto: MARIA HOLMÉN
Bold Eagle motsvarade det stora favoritskapet i Europaderbyt. Foto: MARIA HOLMÉN

Den stora franska favoriten Bold Eagle hade inga som helst problem att vinna finalen av Grand Prix de I'U.E.T, eller Eurapaderbyt, i Wolvega.

Publicerad:

Det såg för ett ögonblick lite osäkert ut travmässigt då Franck Nivard körde till från sitt tredjespår bakom bilen och placerade Bold Eagle (e. Ready Cash) i spets. Landsmannen Billie de Montfort (e. Jasmine de Flore) var dock snabbt framme utvändigt för Eric Raffin och övertog tätföringen. Detta bara för att släppa till Bold Eagle kort senare. Sedan hände inte så mycket i loppet och över upploppet gick Bold Eagle undan till väldigt enkel vinst. Lika klar tvåa blev Billie de Montfort. Till tredjeplatsen avslutade Daniel Redén positivt med Sorbet efter en resa i femte par invändigt.
Fyra i mål blev Christoffer Eriksson med Flex Lane efter en löpning i tredje par invändigt. Per Lennartssons Cash Gamle tröttnade från dödens, men klarade femteplatsen medan Al's Winnermede fastnade med krafter kvar i fjärde par invändigt. Sebastien Guarato-tränade Bold Eagle segrade på nya banrekordet 1.12,0a/2.100 meter och fick cirka 175.000 euro i förstapris. Det handlade om 17:e segern i 20:e starten.

Se loppet: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BH1crWGiru8" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.