Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle som väntat

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Bold Eagle vann inte med så mycket, men ändå säkert i Prix Jockey. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Franske världsartisten Bold Eagle tog sin 26:e seger i 31:a starten när han i grupp II-löpningen Prix Jockey kunde hålla undan med en säker längd för vasst avslutande Belina Josselyn.

Publicerad:

Den Sébastien Guarato-tränade femåringen Bold Eagle (e. Ready Cash) hade en lämplig uppgift på papperet och fick under större delen av loppet bestämma som han ville i täten. Eller vad sägs om 1.17,0 första 1.200 och 1.14,9 de inledande 1.700 meterna? Alltså rena barnleken för Bold Eagle.

Det var Briac Dark (e. Prince Gede) som kördes fram utvändigt ledaren två gånger. Först galopperade han, men sedan kunde Franck Anne överta ledningen från Bold Eagle för att omgående ge den tillbaka. Inne på upploppet avslutade Belina Josselyn (e. Love You) vasst från andra par utvändigt för Jean Michel Bazire och var den enda som kunde gå i någon form av närkamp. Franck Nivard satt dock lugn och petade bara till Bold Eagle ett par gånger för att han skulle vinna med en säker längd. Trean Bolero Love (e. Love You) var på behörigt avstånd efter en resa mestadels i dödens.

Förstapriset var 54.000 euro och segerstiden blev 1.13,8/2.700 meter. Det här var fjärde raka ”sommarsegern” efter det att Bold Eagle förlorat mot norskfödde Lionel i Prix de Paris. Dessförinnan hade han som bekant vunnit både Prix d'Amerique och Prix de France.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.