Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Call Me Keeper i topp

Foto: GERARD FORNI
Kretsen kring Call Me Keeper jublade efter Vincennes-segern. Foto: GERARD FORNI

Björn Goop tog i eftermiddag en imponerande seger med Daniel Redén-tränade Call Me Keeper i Prix Beachcomber Royal Palm med 29.700 euro i förstapris.

Publicerad:

Med tre lopp i kroppen var Call Me Keeper (e. Pine Chip) redo för en riktigt bra prestation i detta sexåringslopp. Men det gäller att klara det franska voltsystemet också. När Björn Goop vände upp hästen längst ut i banan i det första startförsöket slutade det hela med en förödande galopp. Men det blev tack och lov omstart. I andra försöket var Björn ännu tidigare ute och vände upp så långt ut som möjligt från de övriga hästarna. Call Me Keeper klarade då starten och kunde med lite tur komma ner i andra ytter efter 500 meter. Efter 1.300 meter övertog Björn ledningen från Armstrong Jet (e. Love You) och första 1.700 travades efter 1.13,7. Inne på upploppet hade Goop full kontroll på händelserna, även om Avenir de Blay (e. Hooper) avslutade vasst från fjärde par utvändigt för Tony le Beller. Men det skiljde en säker längd i mål. Segertiden skrevs till 1.13,3/2.700 meter och förstapriset var 29.700 euro.

Matthieu Abrivard lotsade Lutfi Kolgjini-tränade Radieux (e. Love You) till fjärdepriset och 5.280 euro efter bra spurt från femte ytter. Conrad Lugauers Calvin Borel galopperade tidigt ute i tredjespår och fick sedan en tuff resa fram utvändigt om ledande Call Me Keeper. Han tröttnade till slut, men var ursäktad.

Stefan Melanders Appolon du Corta (e. Ganymede) hade inget att hämta från tredje-fjärde par invändigt och Robert Berghs As Dore (e. Coktail Jet) galopperade bort sig tidigt. Montdore var struken.

Det här var Call Me Keepers tredje seger på Vincennes. Han tog två rad i januari-februari förra året.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.