Sveriges ledande travtidning
ANNONS

El Mago Pellini diskad

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
El Mago Pellini misslyckades i montéstart i Paris. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Lutfi Kolgjini testade i kväll El Mago Pellini i montéloppet och grupp III-löpningen Prix Paul Delanoe. Hästen blev dock diskad som femma i mål.

Publicerad:

Det var Tornade du Digeon (e. Jag de Bellouet) som tog ledningen för att sedan släppa till Veloce du Banney (e. Quaro) och efter cirka 1.000 meter El Mago Pellini (e. Chocolatier). Det såg länge bra ut för Lutfi Kolgjinis springare, men en bit inne på upploppet  tog Matthieu Abrivard upp sin häst. Anledningen var att El Mago Pellini redan då blivit diskad för dåligt trav i utgången av sista kurvan. Detta medan det blev en väldigt tight segerstrid.

Det var till slut Tornado Bello (e. Jag de Bellouet) som fick nosen först för Camille Levesque. Detta efter en löpning i femte-fjärde och sedan tredje ytter. Segern blev knapp före Texas de L'iton (e. Cygnus d'Odyssee), som satt hacket framför. Till tredjeplatsen raketspurtade den tidiga ledaren Tornade du Digeon. Virgious du Maza (Prodigious) diskades som målfyra.

Segertiden skrevs till 1.13,8/2.700 meter och förstapriset var 49.500 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.