Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppstvåan trea på Yonkers

Foto: JEANNIE KARLSSON
Resolve slutade trea i snabbloppet på Yonkers. Foto: JEANNIE KARLSSON

Åke Svanstedts Elitloppstvåa Resolve föll tungt i snabbloppet på Yonkers Raceway i natt. Hästen fick nöja sig med tredjeplatsen i Open Handicap ($45.000).

Publicerad:
Resolve (e. Muscle Hill) vann Arthur J. Cutler Memorial ($200.000) för fyra veckor sedan i sin första start efter Elitloppsäventyret.
I natt var han stor favorit på 800-metersbanan Yonkers trots spår långt ut bakom vingen och Svanstedt tvingades backa till jumboposition i sjuhästarsfältet.
 
Efter knappt halva distansen gick Svanstedt ut i andraspår och fick fin draghjälp av Jimmy Takters sto Shake It Cerry (e. Donato Hanover), med David Dube i vagnen, som travade slutrundan i dödens. Shake It Cerry kopplade grepp i slutsvängen och fick ett litet försprång, då Resolve inte kunde haka på.
På upploppet attackerade dock  Tyler Buter med skrällen Undercover Strike (e. Striking Sahbra-Under The Pines), som följt med i rygg på Resolve under slutrundan och med avslutade klart snabbast av alla till vinst med huvud på 1.11,0a/1.609 meter.
Shake It Cerry travade samma tid som tapper tvåa, medan Resolve slutade trea på 1.11,2a, två längder bakom vinnaren.
 
Lördagens andra lopp för travare på Yonkers vanns av Melady's Monet (e. Revenue) och Tyler Buter på 1.11,2a/1.609 meter. Den nu sjuårige valacken var aktuell för Elitloppet förra året, men tackade nej till start på Solvalla.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.