Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop skrällde i Milano

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Björn Goop spurtade till seger i stoavdelningen av Gran Premio d'Europa. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Björn Goop är på plats i Milano i eftermiddag och har redan hunnit med att skrälla med Holger Ehlert-tränade Tenerife i stoavdelningen av Gran Premio d'Europa.

Publicerad:

Björn hade elftespår bakom bilen med fyraåriga stoet Tenerife (e. Exploit Caf) och chansade på en smygresa i fjärde par invändigt. Det var favoriten Tentation Ans (e. Muscles Yankee) som för Pietro Gubellini forcerades till spets efter knappa 500 meter. Inne på upploppet tröt dock krafterna och favoriten fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Björn Goop hittade fritt spelrum en bit inne på upploppet och flög fram till ganska säker vinst med det Holger Ehlert-tränade stoet. I höstas segrade Tenerife bland annat i stoavdelningen av Premio AVV Carlo Marangoni i Turin.

Två blev också en Holger Ehlert-tränad häst, nämligen Trilly Wind (e. Muscle Hill). Den sistnämnde fick lucka mellan hästar från tredje par invändigt. Trea slutade Tamure Roc (e. Exploit Caf) från vinnarhålet. Segertiden skrevs till 1.12,5a/1.650 meter och förstapriset var 23.000 euro.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.