Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guaratos förvandlingsnummer

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Sébastien Guarato har en intressant femåring i Baltic Charm. Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Det ser ut som att Sébastien Guarato har fått fram en ny intressant häst som kan vara något för de största femåringsloppen då Baltic Charm vann Prix Henri Levesque på Vincennes.

Publicerad:

Femåringe Baltic Charm kom till Sébastien Guarato i januari efter att han blivit diskad i nio raka starter hos Matthieu Abrivard och den franske stjärntränaren ser ut att ha fått Password-sonen på andra tankar. Dagens seger var den tredje på sex starter i den nya regin och hästen har bara gjort bort sig en gång på dessa starter.

I dagens lopp blev det ordentlig fart då Badius de Tilou (e. Pagalor) öppnade 1.09,0 första 675 meter och kom upp till 1.175 meter på 1.11,6. Då hade de sex hästarna i fältet radat upp sig på en rad, men på sista bortre långsidan blev det ordentlig körning och Eric Raffin hittade då andra utvändigt när Belina Josselyn (e. Love You) körde till ledningen.

In på upploppet vreds Baltic Charm ut och avgjorde säkert före Bolero Love (e. Love You) och Belina Josselyn. Förstapriset var 54.000 euro och segertiden blev 1.11,0/2.175 meter.

Det här var första grupp II-segern för Baltic Charm. För två starter sedan vann han grupp III-loppet Prix de la Mayenne.

Sébastien Guarato var även favorit att vinna Prix Hemine, ett grupp II-lopp i monté för treåringar, men hans Dreamer Delo (e. Ready Cash) kom aldrig riktigt in i loppet och fick sin segerrad med tre raka segrar bruten. Istället gick segern till Philippe Allaires Dhikti Vedaquais (e. Thorens Vedaquais), som kom med tre raka andraplatser, varav de senaste efter Dreamer Delo, men nu var han överlägsen från ledningen.

Yoann Lebourgeois red på framme i ledningen i ett högt tempo, 1.09,9/675 meter och 1.11,5/1.175 meter, men trots det tuffa tempot var han helt överlägsen och vann på ett mycket imponerade sätt. Det här var sjätte starten i karriären och treåringen har aldrig varit sämre än tvåa.

Förstapriset var 54.000 euro och segertiden blev fina 1.1x,x/2.175 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.