Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gundersens femte Derbytriumf

Foto: HANOLD/ALN
Geir Vegard Gundersen har vunnit Derbyt i Norge de tre senaste åren. Foto: HANOLD/ALN

Det var inget snack om att bästa hästen vann norskt Travderby 2015. Geir Vegard Gundersen körde offensivt och Glen Ord Superb var smått överlägsen.

Publicerad:

Det var rejäl körning från början i Derbyt i Norge och Glen Ord Superb och Geir Vegard Gundersen mådde gott i tredje ytter, men när tempot bedarrade lämnade Gundersen inget åt slumpan. När det återstod 1.200 meter hade han placerat Orlando Vici-hingsten i dödens och från den positionen kontrollerade han fältet. Segergreppet var kopplat i god tid innan mållinjen och hästen var smått överlägsen på 1.13,8a/2.600 meter.

- Vi var tvåa i Kriteriet ifjol och jag trodde vi skulle kunna vinna Derbyt. Tidigare körde jag mest lopp, men när vi köpte gård så har vi jobbat hårt med hästarna i stallet och jag tycker att vi lever ett fantastiskt liv. Jag ville vara med från början, men tog det lugnt när Thai Navigator spetsade och sedan körde jag fram när det gick sakta. Sista 500 meterna var härliga att köra. Det är helt otroligt och jag är jättestolt, sade Geir Vegard Gundersen.

Förstapriset i Derbyt i Norge var en miljon norska kronor och totalt har hästen nästan 1,8 miljoner kronor på kontot. Han har tio vinster på 17 starter.
Det här var Geir Vegard Gundesens tredje raka Derbytriumf i Norge. Ifjol vann han med Viking Va Bene och 2013 med Support Justice. Sedan tidigare har Gundersen även vunnit med Tinita Love (2007) och Jetstile (2005).

Andrapriset gick till Victory Lap och Olav Mikkelborg efter resa i rygg på ledaren. Spetshästen Thai Navigator slutade trea.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.