Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hambletonianfavoriten förlorade

Foto: SIMON HAGEN/STALLTZ.SE
Bar Hopping tillsammans med Jimmy Takter. Foto: SIMON HAGEN/STALLTZ.SE

I natt kördes försöken till Earl Beal Jr. Memorial och det blev en överraskning när kullens dominant, Ron Burks Southwind Frank, förlorade sitt första lopp på nästan ett år när Jimmy Takters Bar Hopping slog honom med en hals.

Publicerad:

Efter 600 meter av loppet körde Southwind Frank (e. Muscle Hill) till ledningen på Pocono Downs tusenmetersbana och då kändes loppet avgjort. Tim Tetrick hade dock andra tankar med Bar Hopping (e. Muscle Hill) och på sista bortre långsidan klev han ut i dödens och över upploppet lämnade de två konkurrenterna och Bar Hopping avgjorde med en hals.

Det var Southwind Franks första förlust sedan 10 juli ifjol, då han blev fyra efter en galopp. Efter det hade han radat upp tolv ettor i raden, efter att bland annat vunnit Peter Haughton Memorial, William Wellwood Memorial och Breeders Crown. För Jimmy Takters Bar Hopping var det andra segern i karriären, men det är en häst som den svenske stjärntränaren hållit högt i hela karriären. Segertiden blev 1.09,7a/1.609 meter, vilket var ett nytt rekord för honom.

Ron Burke fick i alla fall en försöksvinnare då Dayson (e. Conway Hall) flög fram över upploppet och fångade in Brooklyn Hall (e. Muscle Hill) som hade ryckt undan med några längder in på upploppet och såg ut att gå mot seger innan han blev överraskad av Dayson. Segertiden blev 1.10,0a/1.609 meter och det var elfte segern på 14 starter för den treårige valacken.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.