Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Imponerade på löpningsrekord

Foto: JANET PERS SPARTHAN/TRAVRONDEN
Foto: JANET PERS SPARTHAN/TRAVRONDEN

Danske Apapmand imponerade stort när han vann Sprintermesteren i Billund efter en tung resa på nytt löpningsrekord tillsammans med sin tränare Anders F. Jensen.

Publicerad:

Anders F. Jensen hamnade i tredjespår från start med Apapmand och fick avancera fram i dödens på Marcus Lindgren-tränade Colbert, som hade fått öppna 1.08,8 första 500 meterna. Charlottenlundtränaren ville dock inte att ledaren skulle få dämpa tempot för mycket, utan såg till att hålla uppe tempot.

De kom till 1.000 meter på 1.11 och det kändes som att täthästarna skulle få det tufft att stå hela vägen hem. Apapmand hade dock andra tankar och in på upploppet hade han knäckt ledaren och kunde hålla undan för Amazing Dynamite och Trillo Park, som båda spurtade bra från kön.

– Det är en kanonhäst och det viktigaste var att få honom att gå felfritt. Han är anmäld i de andra stora loppen och Derbyt är givetvis ett mål. Han har en enorm kapacitet och är en av de bästa hästar jag tränat, även om jag har haft flera bra, sa Anders F. Jensen i vinnarcirkeln.

Segertiden blev 1.11,6a/1.600 meter, vilket var en sänkning med en tiondel av Lamott’s löpningsrekord från 2007. Segern var den nionde på 18 starter i karriären för Ens Snapshot-sonen och han har bara förlorat ett felfritt lopp. Det var under Copenhagen Cup-dagen då han satt fast med krafter kvar i ett fyraåringslopp som Ulf Stenströmers New Muscle Ås vann.

Efter dagens seger, som var värd 75.000 danska kronor har Apapmand tjänat 233.482 danska kronor.

Det blev ingen framgång för de svensktränade hästarna. Colbert tröttnade från ledningen efter den tuffa öppningen och där bakom fastnade Tomas Malmqvists Alex Tröjborg. Dessutom hade Malmqvist tvingats stryka Teodorico ur loppet tidigare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.