Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingbest bara bäst

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Tom Erik Solberg var segerkusk bakom Ingbest i Biris Uppfödningslöpning. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Precis som i stonas uppgörelse blev det ett häftigt race när den öppna klassen av Biris Uppfödningslöpningen avgjordes.

Publicerad:

Det blev ett rivigt race i Biris Uppfödningslöpning för de treåriga kallbloden med full fart från första början. Efter att Sikvelans Svarten tagit ledningen från innerspår valde Gunnar Austevoll att överlåta täten till Geir Flåten och Galileo, samtidigt som 500 meter öppnades på 1.24,5 medan förhandsfavoriten Ingbest (e. Dotterud Teddy) placerades i andra ytter av Tom Erik Solberg.

Efter 1.26,6 första kilometern valde Tom Erik Solberg att vrida på i tredjespår varvet från mål med Ingbest som gick starkt. In mot sista sväng var ledande Galileo ett lätt byte, men bakom Ingbest hade Kleppe Fanden smugit med i rygg.

Det skulle bli en stenhård duell upploppet ned mellan denna duo, där Ingbest sträckte på sig hela vägen och vann på 1.27,0a/2.100 meter. Trea i mål slutade Galileo. Med i loppet var Jan-Olov Persson med egentränade Björlifant, som slutade i det slagna fältet från tredje inner efter att ha fastnat i en trött rygg i sista sväng.

Triumfen i Biris Uppfödningslöpning var värd 400.000 norska kronor.
– Vi fick väldigt fint lopp i 1.100 meter, sedan fick han göra jobbet själv och han kämpade bra hela vägen in, berömde körande Tom Erik Solberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.