Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jimmy kan också...

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
The Bank årsdebuterade med vinst idag i Chester. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Tre tränarsegrar inkluderat en kuskvinst. Jimmy Takter har slagit in ett äkta hat trick i Pennsylvania Sire Stakes ($63.904) i Chester idag. Efter att stallet vunnit med såväl Uncle Lasse som Whom Shall I Fear satte Jimmy själv dit The Bank.

Publicerad:

Hobblesutrustade The Bank (e. Donato Hanover-Lantern Kronos), som ägs av Göran Falk och Christina Takter, kunde inte försvara innerspåret, men serverades ett perfekt lopp av Jimmy Takter.

På sista långsidan – 650 kvar – kunde Takter glida ut från fjärde inner till andra ytter och attacken sattes in ute i tredjespår 350 kvar. The Bank kopplade enkelt greppet på upploppet och svarade säkert ut Wicker Hanover (e. Explosive Matter) sista biten.

The Bank kom hem på 1.12,1/1.609 meter och det skiljde 0,75 längd till tvåan Wicker Hanover, som ägs av Christer Häggström och tränas av Noel Daley.

För The Bank var det årsdebut. Fjolåret innehöll två segrar; en division av Bluegrass Series ($78.400) och Pennsylvania All Stars ($31.456).

The Bank är undan Hambletonian Oaks-tvåan Lantern Kronos (e. Viking Kronos), 1.10,0/$1.020.150, som är helsyster med Going Kronos, 1.09,9ak/6.674.034 kr.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.