Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jl Cruze – igen

Foto: LISA PHOTO
Jl Cruze vägrar förlora. 16:e årssegern togs i Hambletonian Maturity. Foto: LISA PHOTO

16 segrar på 18 starter under 2015. Eric Ell-tränade Jl Cruze är svår att besegra för fyraåringarna i Nordamerika och när Crazed-sonen vann Hambletonian Maturity gjorde han det på världsrekordtiden 1.08,7a/1.810 meter.

Publicerad:

John Campbell tog det lugnt från start bakom Jl Cruze (e. Crazed-Topcat Hall), samtidigt som Åke Svanstedts Resolve och Ron Burkes Gural Hanover gjorde upp om ledarpositionen. Resolve (e. Muscle Hill-Anikawiesahalee) kom till tät för ett ögonblick, men Jimmy Takter var snabbt framme för att överta kommandot bakom Shake It Cerry, vilken i sin tur överlät ledningen till stallkamraten Father Patrick efter 800 meter.

Jl Cruze anslöt på utsidan om ledaren efter 850 meter och tempot i loppet var högt uppskruvat. 800 meter avverkades efter 1.07,9 och när fältet, med Jl Cruze då i ledningen, nådde 1.200 meterspålen gjorde man det på 1.08,8.
 
Father Patrick var tidigt en slagen häst och Shake It Cerry hade inte kraft att utmana om segern den här kvällen. Istället var det Åke Svanstedts Resolve som under loppets avslutande 700 meter fösökte ge Jl Cruze en match. Hans Enggren-ägde Resolve närmade sig något den allra sista biten, men blev aldrig riktigt segerfarlig. Åke Svanstedts häst noterade samma tid som vinnaren, nämligen världsrekordtiden 1.08,7a/1.810 meter.
 
Shake It Cerry (e. Donato Hanover-Solveig) höll till tredjeplatsen medan Father Patrick slutade sist i mål.
 
Jl Cruze har haft en imponerande säsong, som den här gången kryddades med seger i Hambletonian Maturity och 243.000 dollar i förstapris. 
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/p685WB-WWIs" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.