Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jorma bäst för 24:e gången

Foto: ILKKA NISULA
Jorma Kontio tog emot utmärkelsen som idrottsambassadör. Foto: ILKKA NISULA

Igår hölls den finska idrottsgalan i Helsingfors och för 24:e gången blev Jorma Kontio utsedd till årets bästa inom travsporten. Dessutom fick han ett mycket mer sällsynt pris, vilket han bara var den andra i Finland som har fått.

Av: Marja Mahlamäki
Publicerad:

Det är Finska Sportsjournalisternas Förbund som utser vilken som var bäst under året i olika grenar och det var 24:e gången som Jorma Kontio fick priset inom travsport. Fast i år räckte det inte för att bli nominerad till Årets Idrottare i Finland.

Finlands största dagblad, Helsingin Sanomat, anordnade en publikomröstning om vem som var landets största idrottare och där var Jorma Kontio klar etta med 27 procent.

– Det känns naturligtvis fint att man uppskattas för sitt jobb och det är extra roligt att travsporten lyfts fram. Den tiotusende vinsten och första titeln i Kungstravet var årets höjdare för mig tillsammans med Kriteriesegern i Sverige, sa Jorma Kontio i en intervju.

Det finsate priset fick Jorma under Idrottsgalan i Hartwall Arena i Helsingfors. Han blev utsedd till ambassadör av idrott i Finland. Det är en sällsynt titel och det var bara andra gången i historien som priskommittén gav ut den hederstiteln. Tidigare har bara Formel 1-värdsmästaren Mika Häkkinen fått äran att bli ambassadör.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Marja Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.