Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kazire de Bob slog till direkt

Foto: HANOLD/ALN
Kazire de Bob tillsammans med Joakim Wallin. Foto: HANOLD/ALN

Under onsdagen gjorde Kazire de Bob debut för Björn Goop på fransk mark. Och det slutade på bästa sätt.

Publicerad:

För ett par veckor sedan valde Mantorptränaren Joakim Wallin och kretsen kring Kazire de Bob (e. Kazire de Guez) att flytta hästen till Björn Goop. Anledningen var att man ville ge sjuåringen chansen i Frankrike.
– Jag är fortfarande delägare i honom. Vi har pratat länge om att det borde passa Kazire de Bob bra med Frankrike då det finns vettiga lopp samtidigt som det är tufft i hans klass hemma i Sverige. Jag hade ingen skötare som kunde köra ner honom utan då sade vi till Björn att han får stå för allting och därmed också får fria händer, säger Joakim Wallin.

Under onsdagen debuterade Kazire de Bob i Nancy då han startade i Prix Ecole de Nancy över 3.175 meter.

Med Franck Ouvrie i sulkyn hittade Kazire de Bob till tidig ledning och sedan var aldrig segern i någon större fara. Franck Ouvrie behövde inte ens rycka ner det norska huvudlaget.

Segertiden skrevs till 1.18,5/3.175 meter och triumfen var värd 13.500 euro. Med i loppet var även Ron Kuiper-tränade Dacke Håleryd, som galopperade i sista sväng, medan Robert Bergh-tränade Beatles galopperade efter drygt halva loppet.
– Det här var fantastiskt roligt. Jag var väl lite skeptisk när det var bakvarv, men de räddade upp situationen med att ha huvudstång på honom. Sedan hade vi inte pratat om det norska huvudlaget innan, det var nog tur att han inte behövde rycka det för det har jag gjort tre gånger och då har han tagit i ordentligt. Han var ju också orutinerad med voltsystemet, men det såg han ut att sköta bra i det lilla fältet.

Vad är planen för Kazire de Bob nu?
– Han är kvar så länge han trivs och fungerar, så får vi se hur länge det varar. När Frankrikesejouren väl är över ska han sedan komma tillbaka hem till mig igen, avslutar Joakim Wallin.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.