Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kristoffersson slog Bergh

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Det gick bra för Åke Kristoffersson under lördagen. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Igår när det tävlades på Le Croisé-Laroche fick vi se ett par svenska framgångar och bäst gick det för Åke Kristoffersson som kunde räkna in en seger och en andraplats.

Publicerad:

Seger kom i Prix de Saint-Galmier där Åke Kristoffersson själv satt i sulkyn när han vann med Ecurie des Charmes Americo Vespucci (e. Niky). Den femåriga valacken vann på 1.15,1/2.850 meter och belönades med 7.200 euro. Tvåa i loppet var Robert Berghs Amadeo (e. And Arifant) som kördes av Dominic Locqueneux.

Americo Vespucci har gått bra större delen av vintern. På de senaste sex starterna har hästen tre segrar och två andraplatser. Den enda plumpen i protokollet kom när han testade på ett tuffare lopp på Vincennes i mitten av februari.

Åke Kristoffersson kunde även räkna in en andraplats i Prix du Mont-Saint-Michel med samma ägaren Bunker de Retz (e. First de Retz). Han travade 1.17,0/2.825 meter, vilket var samma tid som vinnaren Almaz Darby (e. Jam Pridem). Även Ulf Nordin fick en andraplats under gårdagen då Brillante du Fosse (e. Diamant Gede) var tvåa bakom Banco Castelets (e. Ganymede) på 1.18,0a/2.700 meter. Båda de två andrapriserna var värda 3.750 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.