Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer till Tyskland

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

På söndag är det dags för storloppet Grosser Preis von Deutschland. Med i loppet är bland annat tysksvenske Conrad Lugauer.

Publicerad:

Tillsammans med Sahara One är de tillsammans med 14 andra ekipage ute efter förstapriset på 100.000 euro. Conrad Lugauers häst har inte startat sedan Finskt Travderby, där han slutade tvåa bakom Elian Web.
– Det var maxutdelning i finska Derbyt senast. Vi hade det sämsta spåret av favoriterna och därmed ingen chans på ledningen. Vinnaren segrade eftersom han var snabbare från start och kom till spets, säger Lugauer.
Till tyska storloppet är de laddade till tusen.
– Vi har siktat mot det här loppet en tid. Han känns fin och jobbade 1.15/2.000 meter på bra sätt då vi var inne på Jägersro förra veckan. Allting ser positivt ut tycker jag.
Att loppets förutsättningar förbryllar Jägersrotränaren är det inget snack om, även om han är nöjd med förutsättningarna för just sin häst.
– Jag förstår inte hur de kan köra med 15 hästar bakom bilen över kort distans. Hur det ska gå till för att Cruzado dela Noche eventuellt ska kunna vinna fattar jag faktiskt inte, hur mycket jag än funderar. Vi däremot har haft lite tur i spårlottningen, spår fem är bra, men blir vi hängande från start är det inte roligt. Hur som helst så tillhör han favoriterna i loppet i mina ögon, säger Lugauer och avslutar.
– Eventuellt kommer vi utrusta honom med någon form av stängt huvudlag, i övrigt är inga ändringar aktuella.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.