Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist vann dubbla Grand Prix-försök

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Tomas Malmqvist gillar att åka över Öresundsbron. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Igår kördes det försök det försök till Jydsk 4-årings Grand Prix i danska Århus och det blev fina framgångar för Tomas Malmqvist som vann försök i såväl den öppna avdelningen och stoavdelningen.

Publicerad:

Tomas Malmqvist har skördat stora framgångar i de danska årgångsloppen under de senaste åren och det ser inte ut att bli någon ändring på det i år. Han kvalade in Aron The Baron i den öppna avdelningen av Jydsk 4-årings Grand Prix och Stokriterievinnaren Awesome Annie i stonas motsvarighet. Dessutom fick Kriterietvåan Alex Tröjborg ett wild card till finalen efter att bara blivit femma i gårdagens uttagningslopp.

Birger Jörgensen körde de båda Malmqvist-vinnarna. Aron The Baron ledde varje meter av sitt försök och vann mycket enkelt före Peter Untersteiners And Here I Am, som körde av Jeppe Juel, på 1.17,5a/2.360 meter. Awesome Annie fick jobba hårdare för sin seger då hon först blev av med ledningen i första sväng, men kunde gå ut att överta igen. Sedan blev hon hårt utmanad av Amanda Vang till slut, men kunde hålla undan med en nos på 1.16,7a/1.800 meter.

Den danska fyraåringskullens kung Axel överraskade med att galoppera efter 200 meter på väg fram mot ledningen. Han ställde sig dock snabbt och kunde köra sig till ledningen och sen kunde han vinna på 1.17,3a/2.360 meter utan att övertyga.

– Det var en kombination av flera saker. Axel blev lite för ivrig från start och så tror jag inte att Birger Jörgensen såg oss då han galopperade med sin häst. Men han ställde sig snabbt och sedan var det bara att sätta på turbon och köra om dem, sa Rene Kjaer efter loppet enligt danskhv.dk.

Axel har vunnit tio av de elva senaste starterna, bland annat de danska Kriteriet och Jydsk 3-årings Grand Prix.

Finalklara hästar i Jydsk 4-årings Grand Prix
(försöksplacering inom parantes)

Aron The Baron (1) – Tomas Malmqvist
And Here I Am (2) – Peter Untersteiner
A'Ka Sjael Skov (3)
Armani V P (1)
Amazing Dynamite (2)
Apollo Damgård (3)
Axel (1)
Albatros (2)
Alleycat (3)
Alf Östervang (4)
Alex Tröjborg (W) - Tomas Malmqvist
A Delicious One (W)

Finalklara hästar i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix
Awesome Annie (1) – Tomas Malmqvist
Amanda Vang (2)
Athena L P (3)
Amalie Bork (1)
Aura Skov (2)
Aqua de Vie (3)
Amulet (1)
Angelina (2)
Allie Be (3)
Alberte Mols (4)
Alongcameaspider (W)
Amaretto (W)
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.