Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månprinsen sexa

Foto: HANOLD/ALN
Månprinsen A.M. var tillbaka efter långt uppehåll. Foto: HANOLD/ALN

Månprinsen A.M. och Gunnar Melander gjorde på Bjerke idag första starten sedan SM-vinsten i augusti och visst var det en ringrostig Dannerohäst.

Publicerad:

Månprinsen A.M. startade i Lars Laumbs lopp på Bjerke och tillsammans med Tekno Odin stod kallblodet 40 meter bakom täthästarna. Nioåringen hamnade givetvis långt bak i det 15 hästar stora fältet och in på slutrundan var han placerad som femma i tredjespår.
Det bet inte så mycket för Månprinsen A.M. på sista bortre långsidan, men över upploppet avslutade han fullt godkänt i vida spår. Månprinsen A.M. landade på 1.24,7/2.700 meter, vilket räckte till sjättepriset. Han fick 5.000 norska kronor.

Segrade gjorde Moe Svarten och Jan Martin Bjerring. Hästen stod med 20 meters tillägg och fick göra en hel del jobb själv. Nioåringen var mycket rejäl och han noterade 1.24,9/2.680 meter. Förstapriset i Lars Laumbs lopp uppgick till 100.000 norska kronor.
- En otrolig häst, berömde Bjerring.

Tvåa sltuade Norheim Faksen och Eirik Höitomt. Tredjepriset gick till till Tekno Jerken och Geir Vegard Gundersen. Tekno Odin noterade samma tid som Månprinsen A.M., men han slutade oplacerad. Tord och Conny Gustafssons Raggmunkten orkade inte efter att ha fått trava utvändigt utan rygg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.