Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mission Brief ur leken

Foto: stalltz.se
Mission Brief är skadad och kommer inte tävla under 2016. Foto: stalltz.se

Trefaldiga världsrekordhållarinnan Mission Brief, 1.08,6, är skadad och kommer inte kunna tävla under 2016. Benskadan upptäcktes i förra veckan och Ron Burke har meddelat ägarkretsen att stoet missar hela årets säsong.

Publicerad:

En av delägarna – Mark Weaver –  till Mission Brief (e. Muscle Hill-Southwind Serena) uttalar sig för harncessracing.com:

– Mission Brief har en skada. Den är inte allvarlig även om hon inte kommer kunna tävla på ett par månader. Vi övervägde att sälja henne som avelssto, men efter ha alla delägarna talat med varandra, diskuterat med tränaren Ron Burke och veterinären, vilka är nästan 100 procent säkra på att hon kan komma tillbaka till tävlingsbanan. Om det hade varit 50-50 skulle vi förmodligen sålt henne.

Hambletonian-tvåan Mission Brief, som har vunnit 19 lopp på 27 starter och sprungit in 1.599.597 dollar, får nu ta igen sig och hon får den tid hon behöver för att läka ut sin skada.

– Förmodligen hade hon kunnat varit redo både för TVG och Breeders Crown i slutet av säsongen, men vi kommer inte betala in några insatser till dessa lopp. Mission Brief kommer få den tid hon behöver för att komma tillbaka. Det slutliga målet för henne är Elitloppet nästa år, fortsätter Mark Weaver.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.