Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nivard ordnade svenskjubel

Foto: JEANNIE KARLSSON
Franske superkusken Franck Nivard. Foto: JEANNIE KARLSSON

Det blev svenskt i topp i eftermiddagens kallblodslopp Prix des Trotteurs "Sang-Froid".

Publicerad:
Franck Nivard leder ”kallblodsligan” på Vincennes klart. Sedan starten av kallblodsmeetinget 2002 har den franske toppdrivern tagit hem fem vinster och eftermiddagens triumf kom efter en väl avvägd och, dagen till ära, kylig styrning.
Jan-Olov Perssons Cali Maks (e. Järvsöfaks) galopperade i bilprovstarten, men skötte sig när det blev allvar och Nivard placerade honom direkt som trea på innerspår. Till slut vred Nivard ut honom som första häst i andraspår bara för att bli avlöst kort senare. I utgången av sista kurvan hittade Cali Maks fritt och spurtade ner en tapper Vertigo Prins sista biten.
Annars var det en annan svensk som länge hade guldläge. Eldvin och Jörgen Westholm övertog ganska tidigt ledningen och körde 1.20,1 första 600 meterna och 1.22,8 första 1.100 meterna. Rommehästen galopperade snöpligt när han blev ansatt på upploppet. 
De övriga svenskarna slutade djupt ner i resultatlistan. Ängskalla blev sjua medan Järvsö Björn diskades för galopp.
Segertiden blev 1.23,9a/2.100 meter och förstapriset var 9.000 euro.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.