Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk seger

Norske femåringen Lionel tog sin karriärs största seger när han idag vann Prix de Juvigny på Vincennes.

Publicerad:

Visst, Look de Star-sonen, som var femma i norska Derbyt vann Kronprins Haakons pokallopp på Drammen-banan i somras med 150.000 norska kronor i förstapris, men det handlade om dubbelt så högt förstapris, 33.750 euro, i Prix de Juvigny.

Franck Nivard gjorde det som visade sig vara det löpningsavgörande draget när han i uppförsbacken förde fram den nu Fabrice Souloy-tränade Lionel som tredje häst invändigt bakom den hårddragande pullande ledaren Aufor de Mire. I sista kurvan såg Lionel till att få initiativet och Nivard jobbade sedan in den norske femåringen till rätt säker seger på 1.13,9/2.700 meter före snabbt spurtande Aubrion du Gers.

Lionel har gjort tre starter på Vincennes i vinter, varit 2-3-1 och sprungit in 60.000 euro.

Två svensktränade hästar var med: Helena Burmans Tiberius F. galopperade bort sig tidigt för Stefan Söderkvist och Damien Bonne-körde Jörgen Westholm-tränade Apollon de Kacy tappade  på grund av upploppsgalopp vad som annars blivit fjärdeplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.