Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pallplats för Maffioso

Foto: JEANNIE KARLSSON/KANAL75
Maffioso Face slutade trea på Vincennes under fredagskvällen. Foto: JEANNIE KARLSSON/KANAL75

Tre svensktränade hästar dök upp på Vincennes i samma lopp under fredagskvällen. Allra bäst gick det för Maffioso Face som knep en pallplats.

Publicerad:

Förutom Lutfi Kolgjinis Maffioso Face (e. Revenue), fanns även Jörgen Westholms Time Machine (e. Super Arnie) och Peter G Normans Fortuna Sund (e. Angus Hall) med i Prix Mizar som avgjordes under fredagskvällen på Vincennes.

2.100 meter autostart var förutsättningarna där svensktrion inledde från bakspår. Time Machine försvann direkt då då sexåringen kastade sig i galopp bakom startbilen för Björn Goop.

Felfri avgång blev det för Fortuna Sund, som med Dominik Locqueneux i sulkyn blev hängande först i tredjespår och fick med sig Maffioso Face med Matthieu Abrivard i rygg.

Efter att Fortuna Sund landat i dödens en bit in i loppet, fortsatte Abrivard att köra offensivt med Maffioso Face som kunde överta ledningen ut på slutrundan.

Med Fortuna Sund utvändigt kom duon upp till första 1.100 meterna på 1.12,1 och första 1.600 meterna på 1.13,7, medan förhandsfavoriten Vacate Money (e. Prodigious) satt en bit bak i andraspår med Jean-Philippe Dubois.

In mot upploppet började krafterna tryta för Fortuna Sund som till slut placerade sig i det slagna fältet. Maffioso Face däremot försökte rycka undan, men hade inte mod att stå emot Vacate Moneys spurt över upploppet och fick även se sig passerad av Vasco de Viette, som smugit med i vinnarhålet.

Segertiden för Vacate Money skrevs till 1.13,1a/2.100 meter och triumfen var värd 23.400 euro. Maffioso Face, som höll tappert till tredjeplatsen, fick 7.280 euro för besväret.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.