Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Papagayo E. imponerade igen

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Papagayo E. och tränaren Jan Kristian Waaler. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Norge har inte bara B.B.S.Sugarlight och Support Justice. Tredje ettet Papagayo E. är minst lika spännande. I eftermiddags vann hingsten elituppgörelsen från dödens på Forus Travbana.

Publicerad:

Hitchcock ledde i 1.09-fart de förste 500 meterna och varvade på 1.11.2. Papagayo E. låg lugn i dödens, men ökade farten när Vidar Hop begärde så i sista sväng. Femåringen kopplade grepp tidigt på upploppet och kom hem på 1.11.7a/2.040 meter. 
– Formpilen pekar rakt uppåt, men kom ihåg att hästen fortfarande tävlar med fyra järnskor. Det finns mer att ta av. Jag hoppas att han ska räcka i de största loppen nästa år. I sommar blir det femåringslopp, men vi struntar i Elitloppshelgen på Solvalla och ger honom istället en månad fritt. Nästa start blir istället Rikstotos Europamatch på Bjerke i mitten av juni, berättade tränaren Jan Kristian Waaler.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.