Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Påsktrav med Banks

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Banks och tränaren Michael Larsen. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Tyske elithästen Banks är på gång efter sitt årslånga skadeuppehåll. Efter gårdagens kvallopp planeras comebacken redan till påskhelgen.

Publicerad:

Danske tränaren Michael Larsen tog igår ut sin skadedrabbade topphäst i ett kvallopp på Bahrenfeld-banan i Hamburg och hästen blev godkänd på 1.17,0a/2.200 meter.
"Han gick fint, men saknade lite konkurrens till slut. Han blev lite bekväm på upploppet, men han var inte trött utan det berodde helt enkelt på att han blev ensam. Hästen hade knappt någon puls efteråt och har enligt skötaren ätit och druckit som han ska efteråt”, berättar Michael Larsen för Travservice.dk.
Larsen har redan ett lopp i sikte för sjuåringen.
”Det är lite svårt att ha några längre planer för honom, dels med tanke på att han varit borta så länge och dels på grund av att jag inte riktigt vet på vilken nivå han är i efter skadan. Jag tror att jag tar ut honom i ett sprinterlopp annandag påsk i Hamburg så får vi se. Förhoppningen är självklart att han ska komma upp i samma nivå som innan skadan och det hade så klart varit härligt om han kunde bli så bra att vi får ännu en inbjudan till Copenhagen Cup”, säger han.
Banks har rekordet 1.09,9a/1.680 meter och har tjänat 121.666 euro.

 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.