Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Petter till Lärlings-EM

Foto: HANOLD/ALN
Petter Karlsson får representera Sverige i Lärlings-EM. Foto: HANOLD/ALN

Örebros Petter Karlsson, 25 år har blivit uttagen att representera Sverige i Lärlings-EM i Belgien den 3-4 juni.

Publicerad:

Petter var med sina 46 kuskvinster segerrikast av samtliga lärlingar i Sverige 2015 och blev också nominerad i kategorin Årets Lärling till den stora Hästgalan i Stockholm. Där fick han ge sig mot Per Nilsson, men nu kommer en liten bonus från ST, då de valt att ta ut Petter Karlsson till Lärlings-EM.
– Jag fick beskedet av Petter Johansson på ST och det ska bli roligt att få tävla i Belgien. Förutom en kuskmatch på Momarken har jag inte varit med i något internationellt utbyte tidigare, säger Petter, som hittills i år bokfört sig för sex vinster.

Har är inte nöjd med segerantalet och tycker att det varit lite stolpe ut så här långt.
– Det är segrarna som syns utåt, men på det stora hela är jag belåten med vad jag uträttat hittills under året. Jag har fått chansen att köra åt fler hästägare/tränare än tidigare och blir nu också uppsatt på fler hästar när jag åker för att tävla. Det känns positivt eftersom det här blir mitt sista år med möjligheten att köra breddlopp. Sedan väntar en ännu tuffare utmaning.

Förra året rivstartade Petter med elva segrar redan under januari månad. Han hoppas dock att kunna knappa in på fjolårsresultatet framöver. Lärlings-EM borde vara en tilldragelse som ger honom extra energi och drivkraft.
– Jag vet inte så mycket om belgisk travsport, men det ska bli kul att få känna på hur det är att köra lopp där. Jag har väl inte så bra minnen från större lärlingsfinaler här i Sverige, men vi får försöka bryta den trenden.

Lärlings-EM avgörs i på banorna Mons och Tongres den 3-4 juni. Regerande mästare är Norges Marius Höitomt, som segrade i Ryssland i höstas. Där slutade Daniel Wäjersten från Bergsåker sjua i sammandraget.

Här kommer tidigare svenska segrar i Lärlings-EM:

2006: Johan Untersteiner, Finland
1998: Erik Adielsson, Finland
1997: Erik Adielsson, Norge och Danmark
1993: Micael Melander, Malta
1989: Per Lennartsson, Finland
1987: Mikael Carlstedt, Norge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.