Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prince di Poggio i topp

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Prince di Poggio tog andra raka segern i sitt nya hemland Frankrike. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Sveriges segerrikaste häst under förra året, Prince di Poggio, tog i kväll andra raka segern i sitt nya hemland Frankrike för tränaren Vincent Lacroix i Laval.

Publicerad:

Prince di Poggio (e. Varenne) ordnade hela 14 segrar under 2014 på svensk mark, men i mitten av februari bytte hästen tränare från Bengt Holm på Åby till Vincent Lacroix i Frankrike. Det började på bästa sätt i nya hemlandet med seger i Prix du Cantal på Vincennes den 19 februari. I dag kom alltså andra raka, då Eric Raffin åter igen satte sig upp - och detta i Prix Queila Gede i Laval. Ekipaget inledde invändigt för att sedan få andra-tredje par utvändigt. Eric Raffin satte full fart ut på den sista bortre långsidan och övertog ledningen från Lutfi Kolgjini-tränade Olympic Kronos (e. Viking Kronos). Vicomte Boufarcaux (e. Oh James) hade avancerat fram till dödens mitt i loppet och var den enda som kunde utmana till slut. Prince di Poggio höll dock undan med en säker längd på 1.15,3/2.875 meter.

Förstapriset var 15.700 euro och Olympic Kronos fick maxutdelning som trea för Franck Ouvrie (4.900 euro), långt efter tätduon. Björn Goop-tränade Rooibos (e. Rotation) kördes av Daniel Parling och fick en resa i mestadels dödspositionen. Det hela slutade med galopp i slutsvängen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.