Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Roi du Lupin kung i Belgien

Foto: MIA TÖRNBERG
Roi du Lupin vann i Mons idag. Foto: MIA TÖRNBERG

Det blev en allt annat än snygg historia när Grand Prix de Wallonie avgjordes i belgiska Mons på söndagseftermiddagen.

Publicerad:

 

Tre hästar hade mer tryck på sig i toton. Timoko (Björn Goop), Uhlan du Val (Cedric Megissier) och Roi du Lupin (Anthony Barrier) var samtliga hårt betroda och Elitloppsvinnaren Timoko var knapp favorit före Uhlan du Val. 
 
Det var Timoko som öppnade bäst till ledningen, följd av Pascia'Lest i rygg och med Uhlan du Val på utsidan. Cedric Megissier verkade allt annat än belåten med dödspositionen och Uhlan du Val fick lägga småpress på ledaren under första varvet. Dryga varvet kvar till mål började så Megissier visa att han hade en märklig plan på gång med sin sexåring. Det kördes ordentligt för täten och Björn Goop hade ingen lust att släppa med mindre än ett varv kvar till mål. I en situation som såg snäv ut galopperade då Timoko och Uhlan du Val kunde överta tätpositionen.
 
Från andra ytter smet Roi du Lupin fram i andraspår och med 550 meter kvar av loppet hade Uhlan du Val gjort sitt. Roi du Lupin fick flera längders ledning och var aldrig allvarligt hotad om segern, även om körande Anthony Barrier tycktes tro att man var nära förlust. Det hejades vilt på Fleuron Perrine-sonen som kammade hem 90.000 euro i och med triumfen.
 
Olmo Holz slutade tvåa efter resa i tredje ytter och Pascia'Lest hängde med okej som trea.
 
Johan Lejons Deuxieme Picsous kördes av Jos Verbeeck och ekipaget hittade fjärde ytter, varifrån man slutade fyra. 
 
Roi du Lupin noterade 1.12,1a/2.300 meter.
 
Deuxieme Picsous kom i mål på 1.13,2a/2.300 meter. 
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.