Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rooibos instängd trea

Foto: JEANNIE KARLSSON/Travronden
Rooibos Foto: JEANNIE KARLSSON/Travronden

Björn Goops Rooibos satt instängd med krafter kvar som trea i ett lopp på Vincennes idag.

Publicerad:

Björn Goop var offensiv med Rooibos och ville gärna vara i ledningen med Rotation-sonen. Men det ville Christophe Martens med italienfödde Rember Mail (e. Toss Out) också, och efter Martens resoluta attack till täten i början av uppförsbacken med Rember Mail fick Björn finna sig i att sitta i rygg ledaren.

Där stannade Rooibos in i mål medan femårige Rember Mail tuffade undan till tredje raka segern på Vincennes. Den Vincent Martens-tränade Rember Mail vann på 1.14,8/2.700 meter och tjänade 36.000 euro medan Rooibos drog in 11.200 euro som trea på 1.14,9.

Med i detta lopp var också Fly The World (e. Juliano Star) körd av sin tränare Björn Röcklinger, som slutade i det slagna fältet efter en resa i kön invändigt.

Italienske åttaårige valacke Nene´ Degli Ulivi (e. Uconn Roc - Maureen Lobell) har utvecklats till att plötsligt vara en av de största montéstjärnorna i Frankrike. Under Alexandre Abrivard vann den Vincent Lacroix-tränade hästen  före inga mindre än dubbla Prix de Cornulier-segrarinnan Roxane Griff och den under sadel segerstaplande valacken Uppercut de Manche.

Det handlade om grupp III-loppet Prix Guillaume de Bellaigue med 54.000 euro till vinnaren. Vision Intense drog i ledningen under Nathalie Henry och var tvåa i mål, men diskvalificerades för orent trav på upploppet. Nene´ Degle Ulivi avgjorde från rygg på ledarinnan till tredje raka Vincennes-segern under sadel på 1.14,4/2.700 meter. Roxane Griff (e. Tenor de Baune) travade som tvåa 1.14,5 och med de 30.000 euro hon fick för andraplatsen fattas det nu endast 37.000 euro tills hon passerar tre miljoner euro insprunget.

Robert Bergh räknade in en andraplats värd 10.500 euro för sin franska femåring Acra de Touchyvon (e. Historien). Dominik Locqueneux lyckades ta sig loss från fjärde par invändigt in på upploppet med Acra de Touchyvon som på 1.13,3a/2.100 meter avslutade bra bakom spetsvinnande Agile Julry (e. Lynx de Bellouet) och Jean Paul Gauvin, som landade på 1.13,2.

På fredagkvällen tävlades det också på Vincennes och där räknade två svenskfödda hästar in prisplaceringar. Fabrice Souloy-tränade Örbäckens Cruella (e. Egon Lavec) var fyra på 1.11,7a/2.100 meter och fick 4.400 euro i samma lopp som Robert Berghs Udo´s Oiler (e. Orlando Vici) var femma på 1.11,9 och fick 2.750 euro för det. Vann gjorde Tropic du Hetre (e. Jasmin de Flore) och Eric Raffin på 1.11,6. Förstapriset var 24.750 euro.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.