Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skräll i Costa Azzurra

Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN
Santo Mollo körde vinnande Pace del Rio. Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN

Idag kördes det italienska storloppet Gran Premio Costa Azzurra med 132.000 euro i totalt prissumma och det slutade med en skräll när segern gick till Pace del Rio och Santo Mollo.

Publicerad:

Sexårige Varenne-sonen Pace del Rio överraskade när han slog till och vann Gran Premio Costa Azzurra och slog närmast en av favoriterna Napoleon Bar. Segertiden skrevs till 1.12,2a/1.600 meter, vilket var tiondelen snabbare än tvåan. Rue de Bac var trea i mål på samma tid som Napoleon Bar. Dessa tre var klart före resten av fältet i mål.

Pace del Rio hade innan dagens start vunnit elva av 37 starter och tjänat 182.114 euro, Hans största framgång kom i höstas då han var tvåa i Nationernas Pris i Napoli bakom Prussia.

Fyraåringsloppet Gran Premio Citta di Torino vanns av Savannah Bi (e. Ganymede) på 1.13,9a/2.060 meter. Den totala prissumman i loppet var 77.000 euro. Savannah Bi tillhör de bästa stona i kullen och slutade ifjol bland annat tvåa i italienska Oaks. Hennes mamma Dakota Bi, är syster med euromiljonären Equinox Bi, som tränades av Jan Nordin.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.