Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Souloy-dominans i Turin

Foto: GERARD FORNI
Pascia' Lest vann Gran Premio Costa Azzurra. Foto: GERARD FORNI

Det blev en toppdag för Fabrice Souloy i Turin idag. Efter att först vunnit Gran Premio Citta di Torino med Timone Ek så följde han upp det med en dubbelseger i Gran Premio Costa Azzurra där Pascia’ Lest vann före Princess Grif.

Publicerad:

Segern för Pascia’ Lest (e. Varenne) kom dock efter lite dramatik. Pietro Gubellini hade valt att släppa ifrån sig ledningen till stallkamraten Princess Grif (e. Varenne) med Björn Goop i sulkyn och det såg ut som att de satt på leken in på upploppet.

Pietro Gubellini lyckades dock skapa en lucka med Pascia’ Lest och kom upp utvändigt om ledaren och tog sig till slut förbi med en längd. Segertiden skrevs till fina 1.11,3a/1.600 meter, medan Princess Grif kom i mål en tiondel långsamt. Tredjeplatsen gick till Peace Of Mind (e. Uronometro).

Svenskfödde Zorro Photo (e. S.J.’s Photo) slutade fyra i mål efter att fått en fin resa i tredje invändigt. Den totala prissumman i Gran Premio Costa Azzurra var 132.000 euro. Segertiden var en tangering av Napoleon Bars löpningsrekord från 2014.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.