Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnor chanslösa i Angers

Foto: JEANNIE KARLSSON/Travronden
Foto: JEANNIE KARLSSON/Travronden

Euromiljonärerna med 50 meters tillägg gjorde släta figurer i den franska högervarvsbanan Angers större lopp på onsdagen. En perfekt inmatchad häst på startvolten vann lätt.

Publicerad:

Vanika du Ruel, Univers de Pan (som ifjol vann både Finlandia Ajo och Oslo Grand Prix) och Roi du Lupin har alla tjänat över en miljon euro och de startade från 50 meters tillägg i 3.100-metersloppet Grand Prix de la Ville d´Ecouflant.

Den enda av dem som överhuvudtaget var med i matchen någon gång var Vanika du Ruel, som efterhand hamnade perfekt till - andra ytter på slutkilometern - utan att behöva lämna sin rygg någon gång. När det vankades upplopp var Franck Annes  forna kulldrottning dock spurt- och stinglös som sexa. 

Univers de Pan kördes defensivt invändigt i kön av Philippe Daugeard och var i mål fortfarande ungefär lika långt från täten som när loppet startade. Och Roi du Lupin kom ingenstans när han försökte avancera i tredjespår.

Vann gjorde åttaåriga stoet Topaze Jef (e. Islero de Bellouet) som tränaren Jean Michel Baudouin matchat in perfekt. Med fyra raka nollor i år kom hon in i detta lopp bara 3.400 euro från första tilläggsgränsen. Jean-Michel Bazire släppte ledningen mitt i loppet med Topaze Jef när det plötsligt blev ordentlig körning. Denna attackiver bakifrån slutade med att favoriten Vabellino kom till ledningen.

In på upploppet var Vabellino slagen och bröt ut kraftigt. Bazire hittade fram perfekt mellan hästar med Topaze Jef, till lätt spurtseger värd 20.250 euro. Segertiden blev 1.14,9/3.100 meter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.