Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Support Justice överlägsen

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Fjolårets Jubileumspokal-vinnare Support Justice vann enkelt på Bjerke idag. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Support Justice finslipade formen på Bjerke idag inför nästa veckas Olympiatrav då han vann Yarrah Bokos Äreslöp i överlägsen stil.

Publicerad:

Den enda dramatiken i loppet var när Support Justice inte kunde försvara innerspår mot Winmecredit, men fältet blev utdraget direkt och Geir Vegard Gundersen kunde sitta lugn i ryggen innan han gick ut och övertog ledningen efter 400 meter. Sedan körde Geir Vegard ett lugnt förstavarv, 1.15,6/1.000 meter, innan han ökade farten varvet från mål.

Han gick genast några längder i tempoökningen och sedan ökade bara avståndet hela vägen in mot mål. Efter att avslutat sista varvet i trakterna kring 1.10,5 var han helt överlägsen och segertiden skrevs till 1.12,9a/2.100 meter.

– Det var perfekt, det kunde inte bli bättre. Det är väldigt tillfredsställande att vi är där vi är nu, sa Geir Vegard Gundersen.

Classic Grand Cru spurtade in till andraplatsen före Winmecredit på behörigt avstånd från vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.