Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Suveräne Bold Eagle ostoppbar!

Foto: GERARD FORNI
Bold Eagle tog hem Prix de France under söndagen före Timoko. Foto: GERARD FORNI

Det verkar inte spela någon roll vad för resor Bold Eagle får. Han gör ändå slarvsylta av sina konkurrenter. Så även i söndagens Prix de France.

Publicerad:

Kadett C.D. och Oasis Bi var snabbast bakom startbilen i årets upplaga av Prix de France och nådde tidigt rygg ledaren och tätposition. Efter 600 meter kom Timoko dundrande med Björn Goop och övertog kommandot samtidigt som loppet kördes i 1.09,4-tempo. Detta medan Bold Eagle (e. Ready Cash) var hängande i tredjespår och först efter 1.300 meter landade femåringen utvändigt om Timoko.

Trots den blytunga löpningen satt Franck Nivard och mös bakom Bold Eagle runt sista sväng, samtidigt som Oasis Bi tappade mark från vinnarhålet och till slut inkom som oplacerad. In mot upploppet kopplade Bold Eagle omgående segergrepp, även om Björn Goop gjorde allt som stod i hans makt för att kunna utmana med en tapper Timoko. Kort före mål påminde Nivard Bold Eagle om stundens allvar, som sträckte på sig och gjorde så att Nivard kunde kosta på sig en segergest.

Trea i mål inkom Voltigeur de Myrt, medan Kadett C.D. knep sjättepriset värt 8.000 euro.

Segertiden i Prix de France skrevs till 1.10,7a/2.100 meter och triumfen var värd 180.000 euro. I och med vinsten i Prix de France blev Bold Eagle häst nummer tolv som har vunnit dubbeln Prix d'Amérique och Prix de France. Det är Sebastien Guarato som tränar femåringen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.