Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt i Copenhagen Cup

Foto: HANOLD/ALN
Mr Picolit vann i Köpenhamn. Foto: HANOLD/ALN

Mr Picolit blev svaret när Copenhagen Cup avgjordes på Charlottenlund på söndagen.

Publicerad:

 

Broline Copenhagen Cup inleddes med att Oracle drog till ledningen för Erik Adielsson. Edward Ale plockades snabbt ned i ledarryggen vilket lämnade Orsia först i andraspår. I tredjespår hängde Jean-Michel Bazires styrning Quinoa du Gers och efter 550 meter hade Bazire lyft ned sin häst i andra ytter, samtidigt som Commander Crowe fick positionen bakom.
 
Örjan Kihlström var inte nöjd med att Oracle fick hållas i ledningen utan styrde Commander Crowe till dödens med 1.200 meter kvar till mål. På sista bortre långsidan attackerade Quinoa du Gers och med i rygg följde Åke Svanstedts Mr Picolit.
 
Mr Picolit visade klart bäst löpsug när fältet svängde in på upploppet och i vida spår avgjorde Scarlet Knight-sonen kort före en tapper Commander Crowe. Quinoa du Gers höll till bronspengen.
 
1.11,7a/2.000 meter blev segertiden och Mr Picolit belönades med 750.000 danska kronor.
 
Edward Ale fick aldrig chansen på allvar bakom en tröttnande Oracle och bäst spurt av samtliga på upploppet kom Obi Wan med. Jörgen Sjunnessons styrning hittade loss från fjärde inner i ingången till upploppet och avslutningen var av bästa märke.
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.