Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedts nyförvärv snabbast

Foto: Lisa Photo.
Quick Deal vid en tidigare seger. Foto: Lisa Photo.

Åke Svanstedt slog till på den snabbaste segertiden igår i USA när Quick Deal vann på 1.10,2/1.609 meter på Pocono Downs.

Publicerad:

Åttaårige valacken Quick Deal (e. Revenue-Photo Magic) serverades en resa i spets och därifrån stod han i en klass för sig och försvann ifrån med närmare fem längder. Förstapriset uppgick till 7.000 dollar.

Quick Deal gjorde sin andra start för Åke Svanstedt – slutade trea i debuten på Yonkers Raceway – och valacken kommer närmast från Julie Millers stall. Åke Svanstedt är hästens åttonde (!) tränare.

Quick Deal har sprungit in nästan 390.000 dollar och hans snabbaste vinnartid är 1.09,5. Som slagen har han noterat 1.08,6. Som ettåring kostade han 1.000 dollar på Pocono Breeders-auktionen. Han såldes om som fyraåring på Tattersalls January Mixed Sale på Meadowlands för 50.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.