Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska upploppsgalopper

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Gross Weight galopperade bort en tätplats på upploppet. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Gross Weight såg ut att ha mycket krafter sparade när han galopperade som fastlåst i rygg på ledaren i Prix de Canapville. Istället blev Digital Collection bästa svenskfödda häst som fyra.

Publicerad:

Det var fyra svenskfödda hästar med i Prix de Canapville och bäst gick det som sagt för Robert Berghs Digital Collection (e. Super Photo Kosmos). Han spurtade godkänt efter att suttit i tredje-fjärde invändigt och slutade fyra. Två platser bakom hamnade stallkamraten How Amazing Tooma (e. Banker Hall), som hade suttit i hans rygg på innerspår.

Lutfi Kolgjini hade med Onceforall Face (e. Viking Kronos) och han gick bra genom sista sväng, men in på upploppet tröt krafterna och han föll genom fältet.

Vann loppet gjorde Bakchich (e. Quopeck) på 1.14,4/2.450 meter efter att spurtat bra den sista biten. Förstapriset var 22.500 euro.


I Prix de Luc Sur Mer såg Björn Goop att gå mot seger med Cybele Merite (e. Coktail Jet), men när Capri Sly (e. Prodigious) utmanade hårt svarade det fyraåriga stoet med att slänga sig i galopp och blev diskad.

Thierry Duvaldestins Capri Sly vann på 1.15,9a/2.200 meter och förstapriset var 11.250 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.