Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskar finalklara i Finland

Foto: IIKKA NISULA
Greenleaf Slim vann sitt försök till Suur-Hollola-ajo med Carl Johan Jepson. Foto: IIKKA NISULA

I finska Lahti avgörs Suur-Hollola-ajo imorgon söndag. Under lördagen kördes de tre mellanheaten till finalen och det blev flera svenska framgångar.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

I det första försöket regerade Express Duo efter att ha kört sig till ledning och varvat på 1.15,0 första kilometern. Via 1.09,5 sista 500 meterna vann Express Duo sedan överlägset på 1.13,6a/2.140 meter. Timo Nurmos-tränade Wannabe Kemp inkom som trea för Jorma Kontio och ordnade också finalplats.

I det andra försöket styrde Ville Karhulahti in Stig H Johansson-tränade Up Date Hoss till seger. Från ledningen vann Up Date Hoss lätt på 1.12,8a/2.140 meter. Petri Puros Pike River inkom som fyra i samma försök och gick även han vidare till morgondagens final.

Reijo Liljendahl-tränade Shadow Woodland drog hårt i ledningen i det tredje försöket, där hästen kom upp till första varvet på 1.10,0. Det gynnade en annan svensktränad häst, nämligen Ulf Stenströmers Greenleaf Slim, som för Carl Johan Jepson vann säkert på 1.12,1a/2.140 meter. För Shadow Woodland blev det en fjärdeplats, vilket räckte till finalbiljett.
– Det var första gången jag körde i Finland. Jag hoppades att det skulle gå fort där framme och så blev det. Greenleaf Slim vann lätt, sade Carl Johan Jepson.

Imorgon, söndag, avgörs finalen av Suur-Hollola-Ajo. Där väntar 80.000 euro till segraren.

Startlista Suur-Hollola-ajo
1. Up Date Hoss - Ville Karhulahti (Stig H Johansson)
2. Greenleaf Slim - Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
3. Express Duo - Pekka Korpi
4. Kiikku’s Lordi - Juha Utala
5. Rainbow Zet - Mikael Kopola
6. Wannabe Kemp - Esa Holopainen (Timo Nurmos)
7. Shadow Woodland - Jorma Kontio (Reijo Liljendahl)
8. Pike River - Hannu Torvinen
9. Jonesy - Tuomas Korvenoja
10. Jaguar Point - Ari Moilanen
11. Harmi’s Frido - Antti Teivainen
12. Aaron de Veluwe - Mika Forss

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.