Sveriges ledande travtidning
ANNONS

T.A.K.T.E.R.T.O.N.I.A.N

Foto: LISA PHOTO
Jimmy Takters Pinkman vinner Hambletonian före utvändiga Mission Brief. Foto: LISA PHOTO

Det blev verkligen Taktertonian för Jimmy. Först tog han hem Oaks och som pricken över i:et satte Pinkman samtliga på plats i Hambletonian Stakes. Precis som han gjorde ifjol.

Publicerad:

När Yannick Gingras valde att köra Mission Brief efter försöken blev det till slut Brian ”The White Knight" Sears som fick hoppa upp bakom Pinkman (e. Explosive Matter) och han gjorde inga misstag. 
Jimmy Takters The Bank körde till spets i utgången av första sväng, men Johnny Takter hade inga tankar på att svara stallkamraten Pinkman efter drygt halva sträckan. I samma veva klev Mission Brief (fyra i raden) och Yannick Gingras ut som första häst i andraspår och började avancera mot ledarhästen. Första quartern passerades efter 1.08,1 och upp till andra och tredje var tempot fortsatt jämnt och högt (runt 1.08,9). Det var upplagt för en rafflande kamp mellan finalens förhandsfavoriter och det blev också så.
Pinkman hade klart grepp långt in på upploppet, men Mission Brief slog aldrig av på takten och sista biten närmade hon sig ledaren, men utan att det blev riktigt farligt. Jimmy Takters Uncle Lasse öppnade snabbt till spets för David Miller, släppte och fick tredje inner. Hästen spurtade starkt och nosade ut stallets fjärde häst The Bank och Johnny Takter i kampen om tredjeplatsen.
Pinkman vann på 1.09,0a/1.609 meter och det var Jimmy Takters andra Hambo-inteckning i rad och den fjärde totalt i svenskens historia.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.