Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin blev mästare

Foto: IIKKA NISULA
Tekno Odin segrade i Nordiskt Mästerskap för kallblod under lördagen. Foto: IIKKA NISULA

Under lördagen avgjordes Nordiskt Mästerskap för kallblod i Åbo. Där svarade Tekno Odin för en strong insats.

Publicerad:

Inga svensktränade hästar fanns med i årets upplaga av Nordiskt Mästerskap, där Tekno Odin (e. Moe Odin) var stor favorit.

Från spår längst ut bakom vingen fick Tekno Odin en tung löpning då han blev över i tredjespår och usvarad av Suivikas i dödens efter 700 meter, innan Tjomsland kunde placera Tekno Odin i andra ytter 1.300 meter kvar.

Det var dock inte särskilt länge Tekno Odin fick vilsam löpning, då Tjomsland vred på i tredjespår på nytt drygt 900 meter från mål. Trots det tuffa loppet kunde Tekno Odin plocka ner ledande Köppinen och dödenstravande Suivikas kort före mål.
– Tekno Odin är en fantastisk häst som nu tog 50:e segern i karriären. Tempot var tufft och vi var i vida spår hela vägen. Banan var lite lös och han schabblade med travet, men han kopplade greppet säkert ändå. Nästa start blir på Bjerke 13 september, sade Tjomsland.

Segertiden skrevs till finfina 1.20,9a/2.100 meter och triumfen var värd 30.000 euro.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.